CAFÈ CIENTÍFIC: LA MALALTIA DES DE LA MIRADA EVOLUTIVA
CAFÈ CIENTÍFIC: LA MALALTIA DES DE LA MIRADA EVOLUTIVA
Versió català / Versión castellano
L’evolució és positiva o negativa per a l’espècie humana?
El concepte evolució té associat un significat positiu, ja que les espècies necessiten evolucionar per sobreviure però, què significa realment evolució? Significa que el nostre ADN, la molècula que conté la informació per a la vida, pot patir canvis espontanis a la seva estructura que donen lloc, amb el temps, a la diversitat entre espècies com a fruit de l'evolució. Però aquests canvis també poden ser els que provoquen l'aparició i l'evolució d'algunes malalties. Per tant, és positiva l’evolució per a l'ésser humà? Us convidem a dialogar amb experts sobre el tema, exposant les vostres reflexions, mentre gaudiu d'un cafè al vestíbul de la parada de metro Universitat.
Diàleg facilitat per:
Toni Gabaldón, Professor d'investigació ICREA, Cap del Grup de Genòmica Comparativa del Centre de Regulació Genòmica (CRG)
Marcel Cano, Professor d'ètica a les facultats de Filosofia i Matemàtiques i Informàtica -Grau d'Enginyeria Informàtica- de la Universitat de Barcelona (UB) i de bioètica al Grau de Biotecnologia de la Universitat de Vic (UVic)
Moderen:
Marta Solís i Carlos Sierra, divulgadors científics del Departament de Comunciació del Centre de Regulació Genòmica (CRG)
Quan? Dimecres 24 d'octubre a les 19 h
On? Vestíbul de la parada de metro Universitat, Plaça Universitat, 08007 Barcelona
Activitat gratuïta - No cal inscriure's - Aforament limitat
-per accedir-hi, si no véns del metro cal validar el teu bitllet de transport públic-
Amb la col·laboració de la Fundació Española para la ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades; Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona; Transports Metropolitans de Barcelona; Excel·lència Severo Ochoa
*Els Cafès Científics CRG són espais de diàleg entre experts en un tema d'actualitat de base científica i el públic general, que fomenten l’esperit crític i l'enriquiment mutu de científics i ciutadans, així com l'intercanvi de visions, neguits i reflexions.*
¿La evolución es positiva o negativa para la especie humana?
El concepto evolución tiene asociado un significado positivo, ya que las especies necesitan evolucionar para sobrevivir pero, ¿qué significa realmente evolución? Significa que nuestro ADN, la molécula que contiene la información para la vida, puede sufrir cambios espontáneos en su estructura que den lugar, con el tiempo, a la diversidad entre especies como resultado de la evolución. Pero estos cambios también pueden ser los responsables de la aparición y la evolución de algunas enfermedades. Por lo tanto, ¿es la evolución positiva para el ser humano? Os invitamos a dialogar sobre el tema con expertos, exponiendo vuestras reflexiones, mientras disfrutáis de un café en el vestíbulo de la parada de metro Universitat.
Diálogo facilitado por:
Toni Gabaldón, Profesor de investigación ICREA, Jefe del Grupo de Genómica Comparativa del Centro de Regulación Genómica (CRG)
Marcel Cano, Profesor de ética en las facultats de Filosofía y Matemáticas e Informática -Grado de Ingeniería Informática- de la Universidad de Barcelona (UB) i de bioética en el Grado de Biotecnología de la Universidad de Vic (UVic)
Moderan:
Marta Solís y Carlos Sierra, divulgadores científicos del Departamento de Comunicación del Centro de Regulación Genómica (CRG)
¿Cuándo? Miércoles 24 de octubre a las 19 h
¿Dónde? Vestíbulo de la parada de metro Universitat, Plaza Universidad, 08007 Barcelona
Actividad gratuita – Sin necesidad de inscripción previa - Aforo limitado
-para acceder al vestíbulo, si no vienes del metro es necesario validar tu bitllete de transporte público-
Con la colaboración de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades; Instituto de Cultura del Ayuntamiento de Barcelona; Transportes Metropolitanos de Barcelona; Excelencia Severo Ochoa
*Los Cafés Científicos CRG son espacios de diálogo entre expertos en un tema de actualidad de base científica y el público general, que fomentan el espíritu crítico y el enriquecimiento mutuo de científicos y ciudadanos, así como el intercambio de visiones, inquietudes y reflexiones.*
#CRGCafe